22 september 2023
Geplaatst door TeamDeOmloop

Op 27 maart begon de bouw van De Omloop. We volgden de voortgang van de bouw door regelmatig een bezoek te brengen aan de bouwplaats. Loop je met ons mee door de tijd?

Terug in de tijd
Op 27 maart was het fris maar heerlijk zonnig. Er was volop bedrijvigheid op de bouwplaats. Alles werd voorbereid zodat in april de funderingspalen geboord konden worden en de bouwvakkers de kelderwanden konden bouwen.

In juni gingen we opnieuw kijken. En jawel, alles verliep volgens plan. We zagen dat de fundering al is gemaakt voor bouwnummers 3 tot en met 20. 

In juli gebeurde er veel! De wanden op de begane grond werden gestort bij de bouwnummers 3 en 4. Bij de bouwnummers 5 tot en met 12 werden de kalkzandsteenwanden gelijmd. En ook de eerste poeren in de kelder werden gestort. In de kelder stortten de bouwers in augustus/september de wanden, balken en kolommen.

Vlak voor de bouwvakantie maakten we nog snel een rondje over de bouw. De steiger was opgebouwd voor het plaatsen van de verdiepingsvloer. We wensten de bouwvakkers een fijne vakantie. Tussen week 30 en 33 gebeurde er even niets. Maar daarna ging het snel! 

Na de bouwvakantie liet de uitvoerder weten dat het team begonnen is met het leggen van verdiepingsvloeren voor bouwnummers 3 tot en met 12 en het appartementencomplex.


Klik op de afbeeldingen om deze full screen te bekijken

En door naar het heden…

We maken weer een rondje op de bouwplaats. Het gaat zo snel. We zetten voor je op een rij wat we hebben gezien, te beginnen bij de kelder. Het betonwerk is gereed, en binnenkort starten de bouwers met het verwijderen van de onderstempelingen en bekistingen onder het kelderdek.

Bij bouwnummers 3 tot en met 12 wordt de bouwlaag van de 3e verdieping aangebracht. Ook zien we dat de metselaars al bezig zijn. De bouwers laten weten dat de schil van de dakvloer in week 45 wordt aangebracht. Als het weer meewerkt, kan dit jaar nog worden gestart met de dakbedekking. Enkele weken na de kerstvakantie wordt gestart met het aanbrengen van de trappen en wanden.

Ook het appartementengebouw begint al vorm te krijgen. Als we langslopen zien we dat er volop gewerkt wordt aan de 2e verdiepingsvloer, en ook het metselwerk op de begane grond is al zichtbaar. Wie over een paar weken komt kijken, zal zien dat ook de 1e verdieping gemetseld is. 

De woningen met bouwnummer 21 tot en met 24 beginnen hoogte te krijgen. De 1e verdiepingsvloer is inmiddels afgestort en op de begane grond is gestart met het metselwerk. We lopen verder en zien dat ook de woningen op bouwnummer 25 en 26 een begane grondvloer hebben. De komende weken worden de wanden van de 1e verdieping aangebracht. Na het aanbrengen van de kozijnen op de begane grond kan gestart worden met het metselwerk.

Bij bouwnummers 37 tot en met 44 wordt de fundering gestort en staat het aanbrengen van de begane grondvloer voor eind week 45 op de planning. Dit jaar wil de bouwer de binnenwanden van de begane grond gereed hebben en de eerste verdiepingsvloer aanbrengen.

Op dit moment verwachten we de eerste woningen op te leveren in het derde kwartaal van 2024. We zullen je op de hoogte houden. En... fiets vooral even langs en kijk door de hekken om het resultaat te bewonderen én te zien hoe mooi je hier woont langs het water.