Van appartement tot herenhuis

In De Omloop komen in totaal 44 woningen. Eengezinswoningen, herenhuizen en appartementen, in verschillende types, groottes en prijsklassen. Ruim de helft van het aanbod is 'betaalbare koop', de rest is vrije sector. Ook worden er in De Omloop, in samenwerking met de aannemer en GewoonHout, modulaire houtbouwwoningen gebouwd. 

Stads van buiten 

De buitenkant van De Omloop heeft een stedelijke uitstraling, met stoere art deco gevels
in verschillende kleuren baksteen, geïnspireerd op iconische Utrechtse gebouwen.

Groen van binnen

Het binnenterrein heeft een groenere en warmere uitstraling, onder meer door de gedeeltelijke toepassing van houten gevelbekleding. De woningen krijgen een thermisch, stofarm en gezond binnenklimaat. De informatiebrochure vertelt je meer over de natuurlijke en duurzame inrichting van de binnentuin. Vloer, gevel en ramen zijn goed geïsoleerd en alle woningen kunnen duurzaam verwarmen en koelen middels pvt-panelen en warmtepomp.

Auto's en fietsen gaan ondergronds

In De Omloop komen ondergrondse parkeerplekken, fietsenstallingen en bergingen. Niet onder de gezamenlijke binnentuin, maar onder de rij met de 10 modulaire woningen van GewoonHout, waardoor in de binnentuin gewoon in volle grond getuinierd kan worden.

De Omloop

Alle woningen hebben een privé-terras of tuin met zicht op de gezamenlijke binnentuin. De Omloop is behalve het wandelpad dat de privétuinen verbindt ook de waterkringloop van waterbuffering op de daken tot infiltratie in de binnentuin.

Unieke binnentuin

De binnentuin is een plek waar ruimte is om elkaar te ontmoeten, samen te eten, te tuinieren, te spelen, te bewegen of te genieten van de zon en het groen. Een veilige plek, waar iedereen elkaar kent en waar de kinderen alle ruimte hebben om te spelen. Maar de binnentuin van De Omloop is niet alleen een fijne plek voor de bewoners, het is ook een oase voor dieren en planten. Bij de inrichting is rekening gehouden met het klimaat en biodiversiteit. Er is gekozen voor planten en bloemen die vogels, vlinders en andere insecten aantrekken en de tuin biedt beschutting, rust, voedsel, nestmateriaal en nestgelegenheid.